Arg

(Mejl jag just skickade till Okej och jag hoppas på svar)

Hej Jag heter Maja och är 15 år.

Jag började prenumerera på Okej som musiktidning. Och visst, den höll måttet. Redan då tyckte jag att det var för mycket skitläsning (med det menar jag skvaller såsom bilder på fulla kändisar som sitter och pissar ner sig i rännstenen osv)

Men nu har det gått för långt! Tilloch börja med är 75% av tidningen skvaller. Skvaller vilket innefattar kändisar med celluliter (ojojoj det får man ju inte ha det är ju äckligt tecken på fetma) Och nu är det någon som har gått ner i vikt. Hurra! Från storlek 42 till 36 på bara några månader. (Vad bra att hon inte är någon tjockis längre, hör ni det tjejer? storlek 42 är ett absolut inte) Sedan har vi två bilder på kändisar som supit ner sig och sitter halvdöda på gatan)

I senaste numret har ni skrivit 2 sidor om den totalt nerdrogade Mischa barton. I EN MUSIKTIDNING. tror ni att era läsare blir glada av att läsa detta? Tror ni det ger dem något?

Förra numret beskrevs det hur man kan få Lindsay Lohans plutiga läppar. På omslaget var det en halvnykter Lindsay som visade upp sina PLASTIKOPERERADE läppar (och tjejer, ni vill ju ha likadana).

"det kan sticka lite i läpparna men det går över på ett par minuter" skriver ni. Vad säger detta? Är det bra att det ska göra lite ont i läpparna? Är det stärkande för självförtroendet att vilja ha sönderopererade läppar som Lindsays? 

Förr brukade Okej uppmuntra sina läsare att ha sn egen stil, nu ska man slaviskt följa trenderna.

Och allvarligt talat. Att använda Kissie som modell och föebild för unga tjejer. Jag vet verkligen inte om jag ska skratta eller gråta. Men visst hon passar perfekt in på konceptet. Ung tjej som uppmanar till hetsbantning och läppförstoring. Dessutom lägger upp bilder på hur full hon är på sin blogg. Hon passar verkligen in på tidningens nya koncept som består av

mode (billig reklam egentligen)

bilder på fulla kändisar

Och bilder på kändisar som bantar och går upp i vikt (så vi läsare förstår att vi inte får gå upp i vikt).  

Läppförstoringar.

Okej har ju blivit värre än "riktiga" skvaller/mode(reklam)tidningar som VeckoRevyn, Chic, Frida och starlet. Men de till skillnad från "nya" Okej lyckas faktist få med lite självförtroende.'

Jag tycker denna förändring av Okej är skrattreatande och förolämpande mot unga tjejer (eftersom det tydligen är detta vi vill läsa om)

Jag tycker ni borde skämmas för att ha förstört en alternativ musiktidning och gjort den till en fjortis/bimbo tidning.

 

Maja


Nu blir det allvar

Det enda som kan få mig att må illa på sekunden är att läsa om våldtäktsmän.
Vad håller på att hända med vår värld?
Jag förstår inte hur män kan göra så.
Visst våldtar tjejer  med ibland, men hur ofta är det? Män som har våldtar flickor är MYCKET vanligare. Varje dag runt om i landet.
Nu är jag fullkomligt medveten om att det finns män/pojkar som givetvis inte gör sånthär. De flesta tillochmed. Jag har själv två bröder, en pappa och killkompisar så jag är fullt medveten om att alla män inte är svin.
Men det är just när man får syn på våldtäktsrubriker som det hugger till i hjärtat och man känner fruktansvärld illska mot män.
Är jag den enda som kommer på mig själv med att känna "ha där fick ni igen" när jag läser artiklar om tjejer som våldtar killar?
Det är klart jag inte tycker att någon ska bli våldtagen men min första ofrivilliga reaktion brukar vara just den känslan. "Äntligen får de känna hur det känns. "
Det är märkligt. Fånigt. Dumt.
 

Jag har väl formulerat mig rätt så ni inte får för er något annat nu?
Ska klarlägga för säkerhets skull!

Jag är INTE emot män
Jag är INTE för att kvinnor ska våldta män
Jag hatar våldtäkter.


Visst man ska inte ha djur i bur. Men de är ju för söta.

När jag gick i femman, sexan och sjuan hade jag en dvärghamster som hette Lillen. Det är det käraste djuret jag någonsin haft.

Sådana här videos får mig att sakna honom litegrann.


Bloggtorka 3

Förlåt för att jag inte skriver så mycket just nu! Jag är så himla stressad! stressad, stressad, stressad. Imorgon ska jag hålla ett tal tror jag! ETT TAL! Ett tal om att jag tycker monarkin borde avskaffas eftersom kungen inte gör ngt vettigt. Jag vill INTE! Jag skrev just klart talet. Har knappt övat. Det känns inte som mina åsikter. Eller kanske men inget jag brinner för.

Medans bloggtorkan kan ni läsa detta tänkvärda inlägg: http://beyondsizes.wordpress.com/2009/11/11/ideal-genom-tiderna/

The 5.6.7.8's – Woo Hoo

Detroit Soul Sensation – Tears Of A Clown


Moulain rouge

Se den här filmen!


pimp your myspace

Bloggtorka 2

Jag är litet upptagen med annat just nu.

Robyn – Be Mine!P.S Min syster, tack för all möda du lägger ner på att skicka citat till mig varje dag. Bara själva grejen gör att dagarna blir lite ljusare.

Bloggtorka


Blott tama fåglar längtar
De vilda flyger!
Hej

Mina kusiner från Göteborg är här. SÅ det är full rulle. Elin hjälpte mig och mamma att ta med dem till badhuset. OMG.


Vi kan ju låtsas

Jag vill bli smal men pallar inte banta. Eller jo för svälta sig, lägga sig hungrig. Det är inte svårt. bara tråkigt.
Jag pallar inte tråkigheten i en så redan grå vardag. Alla kan äta hur mycket som helst utan att gå upp ett hekto. Men jag går ju aldrig ner i vikt. Spelar  ingen roll om jag tränar och äter mindre. Hjälper inte iallafall.   
jag vill inte banta, Jag villl hacka bort allt fett från låren, magen, överarmarna, ansiktet. Lägga i ett paket och sända till nordpolen.

Så känner jag just nu. Så känner många just nu, Så känner varenda tonårstjej. Det är för jävla orättvist att vi ska behöva känna så. Att vi ska behöva se ut såhär:
 för att var nöjda om ens det. För det verkar inte spela ngn roll om man så väger tjugo kilos undervikt. Inte är man nöjd ändå

Men ja jag vill gå ner i vikt. Jag hade inte haft ngt emot storlek 34 högst 36. Varför? Varför vill jag det? När jag ser vad som händer. Varför vill jag vara ett benrangel. Vad i denna förvridna värld fick mig att känna så ?


Vem hade trott att Scarlett Johansson kan sjunga?


Foto: Miss Universums sida


Hörrni vad tiden går fort nu! Snart är det ju typ jul. Jag har en massa plugg nu men idag är jag hemma från skolan. Lite sjuk. Ska plugga spanska.

Lyssna!

http://open.spotify.com/track/14uGVBh9WAYWkBjMjDdG0Q


Och lite helt annat från en annan tidsålder:
http://open.spotify.com/track/3F1duACycnoGM1dijtm8NO
http://open.spotify.com/track/6Mry3w9hqptYew7ien2027

Gröt


Stockhom del 2
Stockholm del 1

 
 

  
http://open.spotify.com/track/5TKPckoJ1VPBlSwmd7ba6Q
  
Jäkla artikel

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1213475/Whats-happened-bodies-Womens-figures-transformed-past-60-years--huge-implications-health.html?ITO=1490


Then 1950's                                                                   Now

 

Jag kan inte förstå hur de kan glömma bort detta:


RSS 2.0