Feminist? Javisst!


Japp, där har vi det. Jag är feminist. Feminist betyder inte att man inte bli knäsvag av söta pojkar. Det betyder inte att jag tycker att kvinnor ska ta över världen. Det betyder inte att jag inte rakar benen.
Jag tycker däremot att alla ska vara  jämnställda och få lön/jobb för sin kompetens.
Så, då var det sagt.

Kommentarer
Postat av: sandra.

din blogg är så hemskt fin, tack för titten! ja, jag tycker också "äpplen" smakar gott att säga. men det smakar nog godare på småländska. ha det så fint i sthlm. puss.

2009-10-22 @ 21:06:12
URL: http://metrobloggen.se/niotillfem
Postat av: Sofia i London

Jag tycker det e synd att tjejer som sager sig vara feminister alltid maste forsvara sig genom att saga: "men jag rakar benen". For visst far man raka sig om man vill, men for mig kanns det ganska sa ologiskt. Jag brukade gora det ratt ofta, men sa en gang sa hade jag inte gjort det, och tva barn jag tog hand om da, 7 och 10 ar sa: haha, du har inte rakat benen!

det var da jag borjade undra om det verkligen ska vara pa detta viset. Ska en 7arig flicka tycka det ar konstigt med hariga ben pa kvinnor nar alla manniskor har harvaxt? Och sedan sa fyller det ju ingen funktion. Jag menar, raka sig under armarna gor ju sa att man luktar mindre, att raka sig dar nere fyller ungefar samma funktion. Men hur ar det ackligt (som manga verkar tycka) med beharing pa benen? Fa varkar ju tycka det ar ackligt med har pa armarna (om det inte ar jattemycket)Det ar iaf mina tankar om det hela. Jag rakar benen da och da, men jag vill kunna strunta i det utan att folk faller ogillande kommentarer, som om jag vore acklig. Hoppas du kan forsta vad jag skriver, sitter pa en engelsk dator hahakram

2009-10-22 @ 21:25:26
URL: http://sophedeluxe.devote.se
Postat av: Jenny

Hej! Jag har fått gjort några av mina läxor nu men imorgon åker jag till Stockholm! :D Vad ska du hitta på i hufvudstaden?

2009-10-22 @ 23:58:40
URL: http://jennymoon.blogg.se/
Postat av: Candy

ang. sofias kommentar så tycker jag att armhår är äckligare än benhår. =P och jag förstår varför man försvarar sig, för trots att jag inte själv kallar mig för feminist, stöter jag på många fördomar om att feminster MÅSTE raka benen för annars är de minsann inga riktiga feminister.

2009-10-24 @ 06:00:15
URL: http://eyecandy.devote.se
Postat av: Candy

menade: måste avstå från att raka benen, för annars är de minsann inga riktiga feminister.

2009-10-24 @ 06:00:45
URL: http://eyecandy.devote.se
Postat av: Zettermark

...och att vara feminist innebär att man kan se skillnad på det strukturella problemet som en tuktning av kvinnokroppen innebär och det individuella valet att raka benen.

2009-10-26 @ 17:31:53
URL: http://zettermark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0